Kamu Görevlileri Çalıştayına Tepki

ANKARA(ANKA) - Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Başkanlar Kurulu, 9-11 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Kamu Görevlilerinin Sendikal ve Demokratik Hakları Çalıştayına BASK’ın katılımcı olarak davet edilmesi, daha sonra ise akreditasyonunun iptal edilmesine tepki gösterdi.

BASK’tan yapılan açıklamaya göre, çalıştaya BASK’ın katılımcı olarak davet edilmesi, bilahare akreditasyonunun iptal edilmesi üzerine BASK Başkanlar Kurulu 7 Şubat tarihinde Konfederasyon Genel Merkezinde toplandı. Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, “Devlet Bakanı Hayati Yazıcı sonuçları merakla ve umutla beklenen çalıştayı dışarıdan gelen baskılara kurban etmiştir. Yazıcı, bu tutumu ile çalıştayın ‘ölü doğmasına’ sebep olmuştur” denildi.

Devlet Personel Başkanlığı’nca 13 Kasım 2009 tarihinde Konfederasyon Genel Merkezine gönderilen yazıda çalıştaya katılıp katılınmayacağının sorulduğu belirtilen açıklamada, konfederasyonun, çalıştaya katılacak sendika yöneticilerine ait bilgileri 25 Kasım 2009 tarihinde Devlet Personel Başkanlığına bildirdiği kaydedildi. 9 Şubat’ta başlayacak olan çalıştaya ilişkin davetin gecikmesi üzerine ilgilerle temasa geçildiği ifade edilen açıklamada, “masaya oturan konfederasyonlar hariç, diğer konfederasyonların çalıştay davet listesinden çıkarıldığının” ifade edildiği vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:

“Çalıştay listesinden BASK’ın çıkarılmasının arka planında malum konfederasyonun baskı ve dayatması bulunmaktadır. Her türlü vesayete karşı olduğunu dile getiren Hükümetin bu davranışı en hafif ifadeyle saygısızlık ve nezaketsizliktir. Vesayetten yakınan bir iktidarın, baskılara boyun eğmesi yaman bir çelişkidir.”

© Bu Haber Telif Hakkı İle Korunmaktadır. (ANKA)

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
YOUR_CONTACT_DETAILS:
Yorumlar:
[b] [i] [u] [s] [url] [quote] [code] [img]